Over mij

Muziek vormt een belangrijk deel van mijn leven.
 Zowel het luisteren naar muziek als het zelf spelen en componeren van muziek, alleen en samen met anderen. Van jongs af aan heb ik gitaar gespeeld. Later ben ik gaan zingen en leerde ik andere instrumenten te bespelen. Ik heb verschillende muziek-, compositie- en zanglessen gehad en sommige instrumenten heb ik zelf ontdekt.

Muziek heeft me getroost, me blij gemaakt, me energie en vertrouwen gegeven en me in contact gebracht met de belangrijkste mensen in mijn leven.

Deze werking van muziek wilde ik ook graag overbrengen aan andere mensen. Daarom heb ik de HBO studie Muziektherapie aan de Hogeschool Leiden gevolgd en afgerond.

Ik deed dit naast mijn baan bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Nadat ik was afgestudeerd, ben ik me volledig gaan toeleggen op het geven van muziektherapie.

Sinds mijn afstuderen heb ik meerdere nascholingscursussen gevolgd, onder andere over het gebruik van klankschalen en op het gebied van muziektherapie en dementie.

UItsnede djembespel met hand

Inmiddels heb ik met verschillende doelgroepen ervaring opgedaan. Ik heb een cursus muziek voor peuters ontwikkeld en gegeven en met verstandelijk en lichamelijk beperkte kinderen en autistische jongeren gewerkt. Daarnaast heb ik een aantal jaar een wekelijkse muziekactiviteit voor demente ouderen mede begeleid en vormgegeven en gewerkt als muziektherapeut bij een woonzorgcentrum van zorgorganisatie AxionContinu.

Op dit moment werk ik op verschillende plekken met groepen, onder meer bij het Odensehuis Andante in Utrecht, Warande Sociëteit De Boulevard in Zeist en woonzorgcentrum Mariënburg in Soest. Ik kom bij mensen, van oud tot jong, thuis voor individuele muziektherapie en ik geef muziekles aan kinderen en jongeren.

Door mijn muzikale activiteiten en mijn werk als muziektherapeut, heb ik gemerkt hoe muziek kan doorwerken in het leven van mensen en wat ik daarin als aanbieder kan betekenen. Ik vind dat telkens weer bijzonder en roerend om mee te maken.